Isnin, 1 Ogos 2011

sedarlah wahai FAM


Berakhirnya perjalanan pasukan HARIMAU MALAYA ke Brazil 2014. Segala - galanya berpunca daripada tindakan FAM yang sangat bijak dengan mengadakan 3 perlawanan pertunjukan dengan KELAB EPL yang aku anggap tiada kebaikan langsung melainkan keburukan. Tiada sebab langsung kenapa FAM perlu mengadakan perlawanan tersebut kerana dalam masa beberapa hari, pemain - pemain akan terlibat dengan perlawanan yang lebih penting iaitu PUSINGAN KELAYAKAN PIALA DUNIA 2014 menentang Singapondan di Jalan Besar dan jugak Bukit Jalil. Ini terbukti dengan terhasilnya beberapa pemain utama yang cedera seperti MAT YO & AIDIL ZAFUAN. Kesannya mereka tidak dapat bermain di Jalan Besar dan jugak Bukit Jalil. Hanya Aidil yang dapat bermain di Bukit Jalil walaupun dalam masa yang singkat. Kesan daripada kekalahan menentang LIVERPOOL dan ARSENAL, skuad kebangsaan melepaskan 10 gol. Secara tidak langsung, memberi kesan kepada 4 pertahanan skuad kebangsaan dan terbawa - bawa hingga ke Jalan Besar dan Bukit Jalil. Psikologi memainkan peranan penting dalam setiap perlawanan sama ada perlawanan itu penting atau tidak. KEBODOHAN FAM telah menjerat skuad kebangsaan dan mereka telah tersungkur awal di Jalan Besar. Baru sekarang FAM mahu buka mata dan kaji semula kesan perlawanan EPL tersebut. Ini semua sudah terlambat angkara kebodohan anda FAM.

Ya, duit akan masuk hasil perlawanan pertunjukan tersebut. Tapi ia hanya memenuhkan kantung FAM yang selama ini sudah penuh dan duit - duit tersebut telah mengalir keluar entah ke mana tanpa sebab. Dan sekarang FAM menaikkan pula harga tiket sebanyak RM10 menjadikannya RM30. Harga tiket dinaikkan tanpa sebab. FAM memang bijak dalam pengurusan harga tiket. Terima kasih FAM atas kebijaksanaan anda. Dalam penjualan tiket pula, aku nampak kekurangan FAM dalam proses penjualan tiket. Hari pertama FAM sudah menjual hampir 65, 000 tiket dan tiket yg sepatutnya dijual pada hari ketiga, di tarik untuk dijual pada hari kedua. Dan janji manis FAM yang ingin mengeluarkan tiket tambahan pada hari ketiga adalah tipu semata - mata untuk menyedapkan hati penyokong MALAYSIA yang berada di Bukit Jalil yang masih belum mempunyai tiket. Di sini, aku nampak kebodohan FAM dalam proses TICKETING (speaking la sikit). Aku harap akan ada perubahan untuk masa akan datang.

Sekarang, rakyat MALAYSIA hanya bergantung kepada skuad HARIMAU MUDA yang kini sedang menjalani latihan dan perlawanan di SLOVEKIA. Skuad ini akan memulakan tugasan OLIMPIK selepas raya menentang JEPUN, BAHRAIN dan SYRIA dalam Kumpulan C. Diharapkan skuad HARIMAU MUDA ni dapat menunjukkan aksi yang lebih baik dan secara tidak langsung layak ke SUKAN OLIMPIK LONDON 2012.

Jadual Penuh Pusingan Ketiga Kelayakan Olimpik London 2012

FAM oh FAM,
1:42pm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan